Matrac paletta

 Cégünk három helyen értékesíti a neves gyártók által kínált matracpalettát.

A Teréz utcában található Lakberendezési Paplan-Párna-Matrac Szakáruházban a Billerbeck és Naturtex matracait egyaránt kipróbálhatja a kialakított próbadarabokon. A Feketesas után található Belvárosi Billerbeck Márkaüzlet- Függönyözési Szakáruház a Billerbeck matracok teljes választékát prezentálja, melyhez a kialakított hempergők segítenek a megfelelő termék kiválasztásában. A Naturtex Márkabolt matracait a Somogyi utcában lévő üzletben tekintheti meg, illetve próbálhatja ki.

Repertoár:


Bonell rugós matracok:

Az összekapcsolt bonell rugózat lényege, hogy a hálóba rendezett 2,2 mm-es acélhuzalból készült 5 menetes tölcsérrugók alsó és felső végeit csavarrugókkal (spirál) kötik egymáshoz. Egy 90×200 cm-es heverőben hozzávetőlegesen 200-220 bonell-rugós tag található.
Előnyei:

  • jó rugalmasságú, magas szakítószilárdságú alapanyag
  • remek súlyelosztást biztosít
  • tartós, megfelelő alátámasztású, viszonylag kemény fekhelyet kapunk
  • a tölcséres kialakítás megakadályozza az egymással szomszédos rugótagok súrlódását, így nem nyikorog és nehezebben deformálódik
  • szabadabb, könnyebb mozgást tesz lehetővé oldalirányba, ezáltal a terhelési pontokhoz jobban illeszkedik
  • a bonell rugók keresztirányban spirálrugókkal vannak összefűzve, ami felel a súly minél nagyobb felületen való egyenletes eloszlásáért, továbbá a matracoknak hosszú élettartamot biztosít.

by Billerbeck

Tasakrugós matracok

A rugós matracok újabb generációja a tasakrugós (vagy másnéven zsákrugós) matracok. Ergonómiai alakíthatósága zónázhatósága meghaladja a bonell rugós matracokét. Külön-külön kis textilzsákokba rögzített és egy egységbe foglalt rugók egymástól függetlenül tudnak mozogni. A rugótest összefogására habkeretes ragasztást alkalmaznak. A felhasznált PU habok minőségét a rugók keménységéhez választják meg, annak érdekében, hogy az egész matrac területe egységes keménységet, komfortot biztosítson használója számára.

by Billerbeck


Habkombinációs Matracok

A habkombinációs matracok pontrugalmasságukból adódóan egyesítik a független és oldalirányú támasztást, ezáltal optimálisan ötvözik a támasztóerőt és a lágyságot. A különféle habkombinációk és a zóna kialakítása következtében megfelelő a nyomáselosztás.

by Billerbeck


Szendvicsszerkezetű matracok

A szendvicsszerkezetű matracok nem tartalmaznak acélrugós merevítést, különböző tulajdonságú rétegekből készülnek. Egyik alkotóelemük a latex, mely a gumifa levéből, a kaucsuk tejből készült habosított tejgumi. A szendvicsszerkezetű matracok másik fő alkotóeleme a kókuszrost, amely kiváló nedvesség- és légáteresztő képességet kölcsönöz a matracoknak. Ezekhez a matracokhoz rugalmas ágyrácsot javaslunk.

by Billerbeck

Memory matracok:

A matrac tetején lévő memory hab speciális tulajdonsága révén használat után a matrac visszanyeri eredeti formáját. Alkalmazkodik a test vonalához, csökkenti az egyes testrészekre nehezedő nyomást. Megtartja a gerincet, egészséges alvást biztosít.

by Naturtex

Topperek: 

A topperek, melyek több féle típusban léteznek, különböző módon a matrachoz vannak rögzítve, ezáltal saját igényeinkhez alakíthatjuk és még kényelmesebbé tehetjük matracunkat. Létezik, viszkoelasztikus (memory), masszírozóhabos, kókusz-latex, lószőr változatban is.

Méretezés:

A matracok standard méretei:

90 x 200 cm

140 x 200 cm

160 x 200 cm

180 x 200 cm

(Egyes matractípusoknál ezek eltérhetnek. Egyedi méret igénylése esetén érdeklődjön üzleteinkben.)