Tanácsok a tökéletes függönyválasztáshoz

Függönyvásárlás esetén van néhány pont, amit érdemes figyelme venni. Fel kell mérnünk, hogy az adott helyiségben milyen színek, bútorok esetleg kiegészítők vannak.

Ezek az elemek klasszikus vagy modern hangulatot teremthetnek a kialakítani kívánt környezetben.  Függöny esetén is többféle stílussal, vagy ezek kombinálásával alkothatjuk meg a tökéletes harmóniát. A klasszikus elegáns stílus választásánál, alapfüggöny esetén ajánljuk a hímzett tüllt, vagy a csipke, jacquard függönyöket. Egyedivé tehetjük az összképet akár drapériával, oldalsállal, ezek különböző fazonjaival. Amennyiben a korszerű, modern megjelenést szeretnénk érvényesíteni, megfelelő választás lehet egy olasz luxusfüggöny, lapfüggöny vagy a manapság igazán divatos pliszé.

A design kiválasztása mellett lényeges a pontos méretek megadása. Szaktanácsadóinknak két fontos adatra van szükségük, a karnis méretére illetve a kívánt függöny magasságára. Lényeges, hogy a függönyözni kívánt területnél milyen nyílászárók vannak, ezek hogyan működnek, mennyire akadályozhatja a mozgásterünket.

A karnisnál, amennyiben lehetséges, az esztétikai élmény érdekében ajánljuk a 15-20 cm-es túllógást mind a két oldalról. A függöny alja és a talaj közötti távolságot általában, normál körülmények között 5 cm-re javasoljuk.

Cégünk tapasztalt szakemberei tanácsaikkal segítenek. Díjmentes helyszíni felmérésünket kérhetik a vásárlók, ezzel nyújtunk segítséget a tökéletes függöny kiválasztásához.

 

by Context